Književnost uživo, godina 2. broj 3, jesen 2014.

uzivo_casopis4Dragi čitatelji,

ljetne fjake su svakako utjecale i na broj pristiglih radova u našu redakciju, i na tome nećemo nikome zamjeriti. No sve i da nije tako, opseg časopisa bi bio manji! Zašto? Pa kao prvo, odlučili smo malo stegnuti remen. Kvaliteta povrh kvantitete. Kao drugo, Književnost uživo egzistira u virtualnom prostoru, a svi mi internauti doživljavamo određenu točku zasićenja. Takav razlog može isprve izgledati glupo, ali u korelaciji je s prvim – neka kvaliteta priča govori sama za sebe. Oho, kakva arogancija, dragi uredniče! Daleko bilo. Nećemo tvrditi da smo savršeni u svom urednikovanju, niti da je Književnost uživo najbolji časopis na svijetu (iako ima tu aspiraciju, a u mnogočemu je jedinstven), no svakako težimo tome da bude sve bolji i bolji, a vjerujemo da ćete nam usputne propuste oprostiti. Kritike idu na našu dušu, a sve eventualne pohvale su naša zajednička tekovina, dragi čitatelji i suradnici.

Elem ovaj broj dijelimo na blokove, a poetski i prozni blok u tematske podblokove. Prva tematska jedinica jest, kako se i priliči, jesen, a dalje – zajašimo proverbijalne valove iako ljeta više nema (no teško da je itko i pustio suzu za ovakvim ljetom za pamćenje, ljetom 2014.!).

Donosimo Vam uvijek izvrsno pjesništvo Rogićke i Škugora, dva briljantna prozna debija, kratak i duhovit dramski tekst, a sve to popraćeno ilustracijama, odnosno grafikama Ane Glažar. (Nas je oduševila. A Vas?)

Javite nam kako Vam se sviđaju radovi, autori, koncipiranost časopisa, javite nam čega biste htjeli čitati više, čega manje, probat ćemo udovoljiti Vašim željama. Javite se putem naših Facebook ili knjizevnostuzivo.org stranica, a u međuvremenu – uživajte u čitanju!

Vaš urednik

Moris Mateljan

3 misli o “Književnost uživo, godina 2. broj 3, jesen 2014.”

  1. Dragi urednici,dali ste zainteresirani za nazovimo; jednu delikatnu ljubavnu pricu,imate li uopce takve teme, rubrike u vasem casopisu.Milan Zagorac me pozna,ali ne u svemu .Ja sam zasad hobi -pisac(zenskog pronoma jos hrvatski jezik ne poznaje).
    Prije tri godine prezentierala sam se publici sa romanom “Za Barbaru”i evo otkrila da imam volje ne samo dovrsiti obiteljsku (ne moju )sagu ,nego da me zabavlja pisati erotske pricice.
    Nazalost imam jos uvijek malo vremena za literarni rad(zivim u kavezu Njemacka),ali odlucila sam ukrasti si vremena i za dusu.
    Vas casopis prvi puta srecem,ustvari ga ne poznam ali zvuci interesantno..
    Pozdrav!

Odgovori

književnost uživo. live literature. književnost svima. književnost iz ormara