Nelly Božić: Grad mojih snova

Nastavljamo s proznim radovima učenika OŠ Šijana iz Pule uz vođenje Vladimira Papića

Volim putovati. Jednoga ću dana obići cijeli svijet, ali nažalost taj je dan još predaleko. Za sada često gledam putopise na televiziji o predivnim zemljama i gradovima koji me fasciniraju.

Grad mojih snova je New York. A zašto? Taj me grad očarava već samim imenom kao i atmosferom viđenom u mnogim filmovima i serijama tamo snimljenim. Zamišljam kako avion slijeće na poznati JFK aerodrom i avantura započinje.

Prva stanica je Manhattan, poznata meta svih šopingoholičara, glumaca i turista. Od tamo moramo brodom do Liberty i Elis Islanda. Fascinira ma Kip slobode koji je simbol SAD-a i predstavlja personifikaciju slobode. Najposebnije mjesto je Memorial. To je mjesto gdje su srušeni Tornjevi Blizanci i na tom mjestu velike tragedije svatko će osjetiti emocije koje simboliziraju dva spomenika. Moram spomenuti predivni Brooklyn Bridge koji povezuje Brooklyn i Manhattan. Sanjam kako gledam u visinu, okrećem se oko svoje osi kako bi vidjela sve te čuvene zgrade koje idu u nedogled. Svaki dio grada je jedinstven, ima svoju priču i svoj šarm npr. Greenwich Village, West Village…

U gradu se osjećaš slobodno možeš biti ono što jesi, nema ograničenja. Hodaš ulicama proučavaš ljude, način života, a svuda oko tebe žurba, buka… Grad nikada ne spava. Nažalost svaki početak ima svoj kraj i vrijeme je za povratak u stvarnost. Osjećaj da postoji grad u kojem imaš sve mogućnosti, u kojem možeš biti i postići što god želiš moja su inspiracija da prije realiziram svoje snove.

Foto: www.pexels.com

Odgovori