Krunoslav Mrkoci: Dogodovštine gospodina Ka

Vođeni geslom: Ne pitaj, prijatelju, što ti možeš učiniti za svoju državu, nego što država može učiniti za tebe, otpočela je još jedna sjednica novog saziva državnog Sabora. Neki gospon Pernat, o kojem se u posljednje vrijeme dosta pričalo, bio je jedan od najaktivnijih zastupnika, koji je redovito dolazio na posao i često se javljao za riječ. Mnogi su kritizirali njegove česte istupe i govore, zaboravljajući pritom sve one zastupnike koji nisu uopće dolazili na posao, a primali su poveliku plaću.
Ka nije znao ništa o tome; zapravo gotovo uopće nije pratio politiku i zbivanja na političkoj sceni. Ali o tome je upravo treštao radio u večernjim vijestima.
Ka je osjetio nekakav pritisak, duboko u sebi, koji ga je primorao na akciju. Ušavši u omanju prostoriju, svu u svijetlim bojama i tonovima, osim neokrečenog gornjeg dijela i stropa, bio je osupnut. U prostoriji se osjetio miris plina CH4, truloga voća, i nekakav neodređeni smrad raspadanja nečega. Zapalio je lulu, kako bi barem djelomično, prikrio neugodne mirise. Sjedeći na wc školjci, otresao je prah iz lule u wc školjku, pažljivo se pomičući kako ne bi užarenim prahom opekao međunožje.
Pas je vani zalajao, pretvorivši lavež u otužno zavijanje. Ka je pogledao kroz prozor. Noć je bila potpuna, a mjesec je ko’ velika svjetleća kugla, na nebu sjao. Ka je promrmljao, sebi u bradu: Noćas opet neće biti spavanja. Čekaju nas, prijatelju, sjajni dani i godine … sjajni…

Foto: www.pexels.com

Odgovori