Antonia Padovan Kralj: Koraci na rubu letenja

Samosjebane momente ukradene inspiracije ostavljene su za leđima. Ekipa me čekala… što virtualna, što realna. Sto milijuna najslađih znakova primam svakog dana sa neba. ‘Borac si bila i ostala’, k’o jeka mi se uzvraća ključni moment svih prevrata.

Prelom za čast i ponos onog mamurnog šaputanja u vjetar. Moj ponos meni ostaje. Za one iza leđa naprosto me se jebe. Udaram opet stihovima po najjačim ostvarama i zalijevam posljednjim taktovima ono malo žaljenja što proviri u moj raj u nenadano doba sumraka. Zamijenite tepanja psovkama i bez ustručavanja ubrzajte korak među nestvarnom kolonom tuđih predrasuda. Jebale ih predrasude, da bi ih jebale… Zadnju pjesmu napisanu u tom kavezu posvetila sam upravo njima. I to im je previše, kao i otetom stihu mojih tugovanja. Završena faza, otvorena krletka. Letim, da, letim kao da deset godina nisam tako letjela! Rađe dijelim i svoje sjajeve sa psima lutalicama koji barem to znaju da cijene, nego da se vratim pod okrilje iste željezne ironije. Odjebite mi s ironijama neko vrijeme. Odlučno se kače za mene neke posve nove radosti i teme. Urednici se vesele, predrasude ovdje nitko ne jebe.

Dok sam vikala o svojoj slobodi, čuli su samo neki nevažni… a i to što su čuli, ne znači da su razumjeli. Onda sam je i dalje strpljivo širila u sebi, al o njoj nastavila samo šaputati. Na krive uši. Uvijek pravim tepanjima na pogrešnim usnama. Uvijek pravim koracima pred pogrešnim vratima. Sloboda je rasla…. a izumiralo u meni cijelo nebo predrasuda. Na kraju, gdje sam? Za početak, ne, nije kraj. Ovo je još jedan moj euforični start. A za kraj tog starta – tu sam, raširenih krila, ne urlam niti šapućem niti mi je namjera. Samo i samo moja nenadjebiva pisanja moći će i uvijek su mogla shvatiti sve o mojim slobodama. Adio dječaci… liječite se na drugima. Hvala dobri ljudi na svim stranama svijeta. Srest ćemo se… krletke više nema. I više ne tražim heroja. Ako je ljubav… nek me nađe sama. A do tada i do daljnjega – borac sam bila i ostala.

Foto: www.pexels.com

Odgovori