Samanta Šimunović: Jako mi se sviđaš

Ćao, ja sam Veronika i ispričat ću vam nešto.

Znate kad vam kažu “glava ti je u oblacima”. Da, svi znate za to, većina, a pogotovo ja sam govorila: “Prvo škola, a onda dečki”. Dok je tati to odgovaralo, mami baš i nije.

Tako je bilo sve do danas. U moju školu došao je neki glupi dečko. Zvao se Peter… Peter McSendi. Da pitate bilo koga drugoga rekao bi vam da lažem. Ne, ne lažem. Dok je sve puštao na miru, mene je stalno gnjavio. Točnije, vukao me za kosu. Sigurno se već pitate zašto je glup? Zapravo, nije bio glup sve dok me nije polio sokom od naranče po novoj skupoj haljini.

“Sad je dosta” viknula sam. Ošamarila sam ga i otišla kući, presvukla se i otišla čitati.

Sutra sam izbjegavala Petera. Bio je to sat hrvatskog jezika. Taman sam htjela odahnuti, ali tamo su bili Peter i moja “prijateljica“ Maša . Otišla sam, dozivao me, ali bezuspješno…

Nakon nekog vremena odselio je u Dansku. Izgubila sam svaki kontakt s njim.

Ja sad imam 35 godina. Imam tri kćeri i muža . Dobro znam i to sa sigurnošću mogu reći da nikad nikoga neću toliko voljeti.

Tijekom sljedećih nekoliko dana objavljivat ćemo kratke pripovijetke mladih autora, polaznika osnovnih škola Centar i Nikola Tesla iz Rijeke, a koje su nastale u okviru programa Gradska pričaonica.
Radionica pisanja kratkih priča za učenike viših razreda osnovnih škola koje se nalaze u neposrednoj blizini pasaža i susjedne zone Mrtvog kanala u Rijeci nastala je s namjerom da se otvori prostor generacijskim temama i sadržajima koji su učenicima važni, te da kroz radionicu savladaju vještine slobodne interpretacije.
Navedeni program krovnog naziva Građani svom gradu tijekom listopada 2016. godine izvodi se u okviru nove projektne inicijative u čijem razvoju sudjeluje najširi broj sudionika/ca riječke kulturno-umjetničke scene, u suradnji s MMSU Rijeka i uz potporu kanadske fondacije Musagetes.
Radionica se izvodi pod vodstvom Jolande Todorović u ime Galerije Kortil i Milana Zagorca u ime časopisa Književnost uživo.

Foto: www.mrguefile.com

Odgovori